STAL LYTSE VLEAREN

Welkom

Stal Lytse Vlearen in Tzum is het nieuwe onderkomen van de Friese dekhengsten Sake 449 en sinds kort ook Loadewyk 431.  De meer dan honderdjarige  “Pleats” bevindt zich onder de rook van Franeker in Friesland. Waar vroeger in het bûthus de melkkoeien stonden te loeien staan nu de “zwarte parels” van Stal Lytse Vlearen. De boerderij is tevens het onderkomen van Jacobine Mulckhuyse, Tye Verf en diverse andere levende have.

Sake 449, na een omzwerving  weer terug in het heitlân, staat hier inmiddels ter dekking in samenwerking met Diergeneeskundig Centrum De Greidhoeke te Bolsward. Grand Prix amazone Saskia Meinema heeft Sake 449 in het winterseizoen 2016 succesvol uitgebracht in het ZZ-L.

In december 2015 werd Sake 449 definitief goedgekeurd. Zijn nakomelingen  lieten zeer aansprekende resultaten zien tijdens de verplichte ABFP testen ten behoeve van hun vader. Zowel onder het zadel als aangespannen waren de scores zeer hoog, echte allrounders dus.

Loadewyk 431, Intermediaire 1, Prix st Georges, oftewel Lichte Tour, dekhengst en geweldig sportpaard, wat wil je nog meer…. staat hier nu ook ter dekking.

In december 2012 werd Loadewyk 431 definitief goedgekeurd op basis van de ABFP en keurresultaten van zijn zeer rassige en aansprekende nakomelingen. De Centrale Keuring van 2016 was zeer succesvol voor Loadewyk 431 want twee van zijn Kroon-dochters werden Model verklaard. Tijdens de HK 2017 werd uit een dochter van Loadewyk 431 een zoon aangewezen voor het CO van 2017….., deze hengst gaat nu door het leven als Tiede 501.