De dekhengsten

6 2

Sake 449 Sport   (Doaitsen 420 x Rypke 321 x Gaije 295 , stam 101)

In 2015 definitief goedgekeurd op basis van het nakomelingen onderzoek ABFP.

Zijn nakomelingen rapport roemt het actieve gebruik van het achterbeen, het spijkerhard, droog en correct gesteld beenwerk en de tactzuivere gangen, een actieve stap, een gedragen draf en opwaartse galop met goed ondergebracht achterbeen. Dit, te samen met de ideale hoogtemaat, geeft hij ook mee aan zijn kinderen. Kortom de nakomelingen van Sake zijn gemakkelijk bewegende paarden met veel souplesse, correcte gangen en een zeer plezierig en betrouwbaar karakter zowel op stal als in het werk.

Sake 449 is DNA getest en vrij van het waterhoofd en dwerggen.

Sake 449 is mede hierdoor breed inzetbaar.

Sake 449 is door Grand Prix amazone Saskia Meinema onder het zadel uitgebracht. De combinatie werd ZZL met vijf winstpunten.

Fokker: Watte Bruinsma uit Rotstergaast

Eigenaar: Stal Lytse Vlearen in Tzum

img_5797-loadewyk431

Loadewyk 431 Sport-Elite (Tsjerk 328P x Jurjen 303 x Naen 264P, stam 50)

 In 2012 definitief goedgekeurd op basis van het nakomelingen onderzoek ABFP.

Tijdens de CK 2016 werden twee van zijn kroon-dochters model verklaard. Het was een kwestie van tijd want Loadewyk431 stamt af van een inmiddels legendarische KFPShengsten-lijn, één met het gouden draadje. Zijn vaderlijn is opgebouwd uit adellijke types:  Mark 232P, Jochem 259P, Feitse 293P en Tsjerk 328P, dit moet welhaast garant staan voor een prachtig exterieur. Gecombineerd met een zeer on-verwante predicaat-rijke moederlijn  geeft dit een uiterst belangrijke nazaat in Loadewyk431 om het inteelt spook te bestrijden. Daarnaast tonen zijn kinderen over de juiste instelling en mentaliteit te beschikken om goed te presteren in de dressuur-ring.

Loadewyk 431 is DNA getest en vrij van het dwerg en waterhoofd gen.

Door zijn lage verwantschap is Loadewyk 431 breed inzetbaar.

Loadewyk 431 heeft zijn sporen verdiend in de sport en heeft het gebracht tot en met de Lichte Tour. Er is maar een handjevol dekhengsten die dat, terwijl ze ter dekking staan of stonden, voor elkaar hebben gekregen.

Fokker: J. Fien te Kampen

Eigenaar: Stal Lytse Vlearen in Tzum